Få hjælp til alkoholafvænning på et professionelt misbrugscenter

06 november 2018 Astrid Pedersen

editorial

At blive ramt af alkoholisme er en af de mest tragiske hændelser, som kan tilstøde et menneske – og en familie. Alkoholafhængighed er ofte genetisk bestemt, og derfor er børn af alkoholikere sandsynligvis disponeret for at udvikle alkoholisme. Det hjælper selvfølgelig heller ikke på sagen, hvis man gennem sin barndom er vokset op i et hjem, hvor alkoholmisbruget var det normale, og alle ens adfærdsmønstre er grundlagt efter en model, som sætter afhængigheden i fokus.

Er du således gift eller samlevende med en person, som er på vej ud i et misbrug af alkohol, og er der hjemmeboende børn inde i billedet, er det således bare med at tage affære – for børnenes skyld. Det nytter intet at prøve at benægte misbruget eller skjule det for omverdenen. Børnene skal leve med det hver dag, og det gå ikke væk af sig selv.

Hvis du ønsker at beskytte børnene og familien, bør du kontakte en professionel misbrugskonsulent, og få lagt en handlingsplan. Og denne kan med fordel involvere et ophold på et behandlingscenter for det alkoholiserede familiemedlem, samt et inkluderende kursus i misbrugs håndtering for resten af familiens medlemmer.

Misbrugsbehandling med Minnesotakuren inddrager hele familien

Hvis du vælger et misbrugscenter, hvis behandlingsmetoder baserer sig på Minnesota modellen og det berømte 12 trins program, er du sikker på, at din samlever eller ægtefælle får en behandling, som tager hensyn til det hele menneske og dets livsverden – herunder den nærmeste familie. Den effektive misbrugsbehandling er suppleret af terapi og behandling, som sikrer, at den misbrugsramte får de rette værktøjer og styrke til at bygge sit liv op igen, med hjælp og støtte fra de nærmeste. Vælger du samtidig at booke et familiekursus, får du selv og dine børn hjælp til at genopbygge den respekt og selvrespekt, der kræves for at opretholde en fornuftig familiedynamik.

Læs mere på behandlingscenter-stien.dk

Flere Nyheder

04 marts 2023

Teltudlejning