Få et tilbud fra en advokat – og spørg endnu en

02 November 2019 Anders Lundtang Hansen
image

editorial

Lad os starte et helt andet sted med statistik.

Man siger, at en statistik bliver mere retvisende, desto flere personer man inddrager i ens undersøgelser i forhold til, hvilke personer og områder, man forsøger at lave statistik over.

Selvfølgelig vil det kræve for meget, hvis man skal spørge alle i det felt, man gerne vil undersøge, for eksempel ved at spørge danskerne, hvor mange der spiser æg til morgenmad.

Derfor laver man et repræsentativt udsnit af befolkningen, der gør resultatet ret så præcist, og jo flere af den slags mennesker, man kan få til at deltoge, desto mere falder usikkerheden.

På samme måde kan man sige, at hvis man leder efter en advokat århus, der skal lave noget specifikt for en, hvor man ikke har en fast advokat, eller man gerne vil skifte til en ny, da man flytter, og man aldrig har overvejet, om priserne for ydelserne kan svinge.

Man forestiller sig det måske fastsat ved lovkrav på samme måde, som man ser det med tobak, men advokater kæmper jo også om kunderne, så de kan ofte sætte deres priser, som de har lyst.

Når du ser leder efter en (ny) advokat i Aarhus, så tænker du måske, at en nogenlunde anbefaling er rigeligt, og måske har du undersøgt på nettet, hvad der findes af advokater i byen, og så vælger du en af dem, der har været gode udmærkelser fra klienterne.

Men derfor er det jo ikke sikkert, at den advokat passer sammen med dig, og specielt prisen kan måske være helt skæv.

Derfor er der intet galt i, at man forsøger at høre ad, om en advokat kan give en et uforpligtende tilbud på udførelse af en opgave, hvis det netop er en specifik opgave – og så indhenter man et tilbud fra en anden.

Dette kan man gøre få eller flere gange, men desto flere gange du gør det, desto større er chancen for, at du finder frem til, hvad prisen på den ydelse egentlig burde være.

More articles

04 March 2023

Teltudlejning