Få et liv frit for afhængighed med et ophold på et misbrugscenter

24 October 2018 Astrid Pedersen

editorial

Når familien er så hårdt ramt af et af medlemmernes misbrug af stoffer, alkohol, spil eller måske receptpligtig medicin, at den har svært ved at hænge sammen, gælder det om at få den misbrugsramte i professionel behandling. Og som oftest er der også store fordele forbundet med at resten af familien på samme tid får noget kærlig opmærksomhed og støtte, så den kan være bedre rustet til at håndtere svære tider og kriser, som måtte opstå efter denne behandling. Alt dette kan du få hos Behandlingscenter Stien, som er blandt de allerbedste misbrugscentre i Danmark.

Individuelt tilrettelagt behandling med gavnlige virkninger for hele familien

Hos Behandlingscenter Stien efterstræbes det, at en misbrugsbehandling tilrettelægges under hensyntagen til den enkeltes individuelle historie og livsverden. Hvert misbrug er forskelligt, selv om alle former for misbrug selvfølgelig deler visse karaktertræk. Derfor er det vigtigt, at gruppemøder og fælles behandlingsforløb suppleres med individuel terapi, som kan tilpasses den enkeltes behov. Især fordi misbrugere, som også er en del af en familie, skal kunne bruge sine redskaber i samspil med de øvrige familie medlemmer, når det indbyrdes forhold og den grundlæggende respekt skal bygges op på ny.

Familiekurser til de øvrige familie medlemmer

Andre familie medlemmer, som måtte være ramt af misbruget, kan nyde godt af et familiekursus, imens den direkte misbrugsramte gennemgår sit behandlingsforløb. Med et familiekursus på Behandlingscenter Stien får de øvrige medlemmer i den misbrugsramte familie muligheden for at opnå større viden og indsigt i hvordan et misbrug hænger sammen, hvorledes afvænning foregår, og sidst, men ikke mindst, hvordan familien kan støtte op om den misbrugsramte i tiden efter behandlingen. På den måde kan den onde cirkel af afhængighed og misbrug brydes, og familien kan komme videre sammen.

Du kan læse mere om den effektive misbrugsbehandling, som bygger på Minnesotakuren, på Behandlingscenter Stiens hjemmeside

More articles

04 March 2023

Teltudlejning