Få den rette hjælp til begravelse og bisættelse med en dygtig bedemand

21 September 2019 Astrid Pedersen

editorial

Du har sikkert hørt om bedemænd, og ved, at de ofte bruges, når nogen er død og skal begraves. Men hvad laver en bedemand egentlig?

Hvori består bedemandens arbejde?

En bedemand kan varetage en lang række praktiske opgaver, som relaterer sig til bisættelse. Du kan vælge at overlade samtlige opgaver til bedemanden, eller du kan vælge, at du selv ønsker at varetage et udvalg af dissse – dette aftaler du selv med bedemanden. Når du tager kontakt til den lokale bedemand i forbindelse med et nyligt dødsfald, vil du som regel modtage et tilbud om en indledende samtale. Her kan I indbyrdes aftale, hvilke opgaver henholdsvis du selv eller bedemanden skal varetage.

Blandt de fremmeste opgaver for en bedemand er at klæde den afdøde i ligklæder og lægge vedkommende i kiste. Dette indebærer også fremskaffelse af såvel kiste som ligklæder – og det er meget almindeligt, at det er bedemanden, som varetager disse opgaver.

Bedemanden kan også være den, som står for kontakten til præsten og til kirkekontoret samt graveren hørende til den kirke, fra hvilken bisættelsen skal foregå. Derfor er det en god idé at vælge en lokal bedemand som har kendskab til disse faciliteter. Det samme gælder for reservation af restaurant, forsamlingshus eller gæstgiveri til afholdelse af reception eller gravøl i forbindelse med selve bisættelsen.

Din bedemand kan også hjælpe dig med at udfærdige en dødsannonce til lokale eller landsdækkende dagblade og aviser – og bedemanden yder også gerne bistand i forbindelse med ansøgning om begravelseshjælp fra kommunen, Sygesikringen Danmark, pensions- eller forsikrings ordning eller fagforening.

Ved selve begravelsen eller bisættelsen kan bedemanden hjælpe med transport af såvel den afdøde som diverse blomster – og bedemanden bistår også gerne, når urnen skal transporteres fra krematoriet til urne nedsættelse eller aske spredning.

Bedemanden hjælper gerne, selv om den afdøde ikke var medlem af folkekirken, tilhørte et andet tros samfund, eller ønskede en humanistisk bisættelse.

Du kan læse mere på https://www.krabbes.dk/ 

More articles

04 March 2023

Teltudlejning