Få bedre mundhygiejne med regelmæssige tandlæge besøg

16 September 2019 Astrid Pedersen

editorial

Er det ved at være så længe siden, du sidst var forbi din tandlæge, at du knap kan huske hvor klinikken ligger. Måske har du ikke aflagt tandlægen et besøg siden skoletiden, hvor skole tandplejen var fast indlagt i skemaet, og samtidig gratis. Og det er faktisk en fejl. Du stiller nemlig dig selv meget dårligt ved ikke på regelmæssig basis at besøge tandlægen og få foretaget et tand eftersyn og en rensning af tænderne.

Lige som du kører din bil til service med jævne mellemrum, bør du få tænder, tandkød og gummer set efter i sømmene mindst én gang om året – og gerne to. Med et halvårligt tandlæge besøg er du sikker på, at tandlægen altid har hånd i hanke med dine tænders og med din mundhules forfatning.

Hvorfor gå til tandlægen?

Måske kan det virke omsonst at gå til tandlægen, når du hverken har tandpine eller andre tegn på at der skulle være noget i vejen. Men det kan der hurtigt komme. Plak, der sidder som ru belægninger på dine tænder, danner en glimrende grobund for bakterier, som for det første kan give dårlig ånde, for det andet kan forårsage alvorlige tilstande og lidelser så som tandkøds betændelse og parodontose samt karies (huller i tænderne). Ved et tandlæge besøg renses tænder og tandlommer for belægninger, således at tændernes emalje bliver glat. Dermed vanskeliggøres bakterie aflejringer.

Samtidig kan tandlægen hurtigt se, om der er ansatser til gennemtæring af emaljen, eller til tandkøds betændelse eller begyndende parodontose – og hurtigst muligt få iværksat en plan for forebyggelse af disse lidelser. Denne kan for eksempel bestå i hyppig dybderens af dine tandlommer, således at bakterier ikke kan nå at forårsage parodontose eller huller.

Hvis du leder efter en dygtig tandlæge i Storvolde, kan du med fordel aflægge klinikken Tandlægerne i Klarup en visit på tandlaegerne-klarup.dk

More articles

04 March 2023

Teltudlejning