Er du også træt af skægkræ i dit hjem?

17 September 2020 Heidi Kirkebække

editorial

Har man først fået skægkræ inden for dørene, er de ikke så nemme at slippe af med igen. Ofte bliver man nødt til at alliere sig med en skadedyrsbekæmper for at få fred for de ubudne gæster.

Hvad er skægkræ? 

Skægkræ forveksles ofte med sølvfisk, men det er altså to forskellige insekter, som dog er beslægtede og har visse lighedspunkter.

Skægkræ er et vingeløst insekt, som kan blive op til et par centimeter langt. Det er mørkere og mere brunligt i farven end sølvfisk, og det har lange ‘haletråde’ bagtil og ‘antenner’ på hovedet. Og så har det små hår/skæg på kroppen. 

I modsætning til sølvfisk, kan skægkræ sagtens kravle på lodrette flader. De opholder sig helst sig på mørke, tørre steder og finder sig ofte fint til rette i små sprækker og revner, under lister og bag reoler. Men du kan også møde dem under dynen, i din bog og i det hele taget overalt i dit hjem, når de først har fundet vejen ind.

Faktisk er det netop én af grundene til, at de er så svære at slippe af med igen: De kan være overalt, og derfor kan det være næsten umuligt at finde ud af, hvor man skal sætte ind mod dem. 

Skægkræ spiser gerne dit mel og dine gryn

Skægkræ lever af (små mængder af) tørstof. Det kan være alt fra døde insekter til tapet, pap og papir. De går også gerne i køkkenskufferne efter for eksempel mel og havregryn, hvis de kan komme til det.

Og selvom skægkræ ikke er direkte sundhedsskadelige, er det de færreste af os, som ligefrem byder dem velkommen i bøtten med havregryn – eller i vores hjem i det hele taget. 

Hvis du også kæmper med de skæggede kræ, har du formentlig indset, at støvsugning, rengøring og lufttætte bøtter til fødevarer ikke er nok for at vinde. Du kan få rådgivning og hjælp til bekæmpelsen hos K.S. Specialservice her: https://www.ksspecialservice.dk/skadedyr 

Kilde: goerdetselv.dk

More articles

04 March 2023

Teltudlejning