Er du klar til EM i fodbold 2020?

23 december 2019 Anders Lundtang Hansen

editorial

Det skete som bekendt i slutningen af året 2019, at det danske a-landshold for herrer i fodbold kvalificerede sig direkte til slutrunden i EM i fodbold i 2020.

Vi skulle ikke ud i nogle forfærdelige play off-kampe til marts samme år, der nu er blevet endnu mere dræbende, da det fungerer som semifinaler og finaler som en minimal slutrunde mod tidligere, hvor det var den samlede målscore, der talte, og hvor der var vægt på ude- og hjemmebanemål.

Nej, med en stabil indsats mod Irland, der skulle vinde for at slå Danmark og gå videre, fik de danske herrer sikret sig en slutrunde-billet, da det endelige resultat i Dublin endte 1-1, og jublen brød ud i den ene afdeling, hvor de danske tilskuere befandt sig – og uden tvivl også hjemme i de danske stuer.

Det danske fodboldforbund, DBU, havde allerede trykt trøjerne om, at nu skulle Danmark til EM, som de da også havde gjort dengang, hvor Danmark kvalificerede sig til VM i Rusland i 2018, hvor vi netop også slog Irland på deres hjemmebane – det må føles som en forbandelse for dem efterhånden.

Irland kan dog stadig nå at gå videre, hvis de vinder deres kampe til marts i play off-turneringen.

Måske bemærkede man på de trykte trøjer, at EM skulle “hjem” til Danmark, men slutrunden bliver ikke spillet i Danmark som sådan.

Slutrunden bliver spillet over mange store byer og stadions i Europa, hvor Danmark er repræsenteret med Parken, hvor vi får lov at spille alle vores hjemmebanekampe.

Det bliver også en hård omgang, da Danmark blandt andet skal møde Belgien og Rusland, men også førstegangsdeltageren i Finland er i vores pulje, så hvis Danmark skruer de rette sko på og finder den rette indstilling, så er der nok gode chancer for, at vi kan gå videre fra gruppespillet.

Flere Nyheder

04 marts 2023

Teltudlejning