Din mening om kunst har også betydning

10 March 2020 Anders Lundtang Hansen

editorial

Det er da klart, at specielt for flere hundrede år siden, der var kunsten tiltænkt adelen og viste et overskud i ens levevis, at man havde tid og ikke mindst råd til at interessere og investere i kunst end bare at overleve på et minimum, som bønderne skulle.

Man kunne godt stige i graderne og gå fra ukendskab og blive en stor kunstner og hilst velkommen i de finere kredse, men så var også tiltænkt at lægge sit gamle liv bag sig – men langt de fleste skulle uddanne sig til at blive kunstnere som mente man, at kunst altid kan opfostres.

Man kan blive klog på kunstens og gøre kunsten efter, men nogle naturtalenter bliver måske aldrig opdaget, eller de interesserer sig ikke for kunst.

Spol frem til i dag, hvor der er mindre skel mellem høj og lav specielt i de vestlige lande, så selv almindelige mennesker har tid og mulighed for at kunne bruge tiden på kunst.

Dette gør, at alle typer mennesker kan blive udsat for kunst og opleve det, men derfor oplever man stadig fordomme om, at man helst skal være kunstkender eller elitær for at forstå, hvad man oplever.

Kunst er for alle. Det er ikke anderledes end musik og film, og mens der findes eksperter i musik og film, så er der jo også eksperter i kunst, der både studerer det og udøver det eller har de to ting adskilt.

Men det afholder jo ikke almindelige mennesker fra at bruge tiden på musik eller film, så hvorfor skulle man da også gøre det?

Det handler måske mere om, at man finder ud af, hvilken type af kunst man kan lide og så sætte sig ind i det, for ligesom med musik og film findes der jo genrer herunder, og det samme gælder med kunst.

Find den kunst, der tiltaler dig mest.

Tjek også disse sider:

https://vielskerkunst.dk/
https://KunstForLivet.dk/
https://AltOmKunst.dk/
https://HvadKunst.dk/
https://ErDetKunst.dk/
https://BedsteKunst.dk/
https://NyesteKunst.dk/
https://GammeltKunst.dk/
https://kunst-kultur.dk/
https://Fresko.dk/
https://kunzt.dk/
https://kunstinspiration.dk/

More articles

04 March 2023

Teltudlejning