Det kan ikke gå galt med en sixpence

01 March 2020 Camilla Skøtt

editorial

Hatten der har overlevet i mere end 400 år, bør være så godt som allemandseje. I hvert fald hvis du vil have en accessory, der altid holder; man går simpelthen ikke galt i byen med en sixpence.

Trends kommer og går – deraf navnet. Men sixpencen er ikke en trend; det er en accessory, der burde være en del af enhver mands garderobe

Får ordet sixpence dig til at tænke på din morfar, eller på rige amerikanere, der spiller golf, så er du ikke helt på afveje, men der er meget mere i hovedbeklædningen end som så. Det er et tegn på stil, og den klassiske udførelse og det elegante look passer til de fleste. 

Hvad er en sixpence?

I virkeligheden er en sixpence langt hen ad vejen en elegant kasket. Den har ikke så lang skygge, som kasketten har, og den er også mere fleksibel og blød – og så passer den til de fleste ansigtstyper.

Afhængig af materialet kan du bruge din sixpence til at holde hovedet varmt om vinteren eller køligt om sommeren. Og så ser hatten bare godt ud sammen med både et sommerjakkesæt, en ulden overfrakke og jeans og t-shirt. Kort sagt kan den sættes sammen med det meste.

Vælg den rigtige sixpence

Du kan sagtens have flere forskellige sixpences i din garderobe, men det er en god idé at vælge dem af god kvalitet. Fx en håndlavet sixpence. Det giver en større glæde at købe kvalitet, og det betyder også, at du sætter endnu mere pris på hatten, når du sætter den på hovedet.

Vil du bruge din sixpence om vinteren, kan du med fordel vælge en, der er foret, så du bedre kan holde varmen. Er det en sommerhat, du er på udkig efter, så vælg en, hvor stoffet er tyndt og ikke sidder for stramt om dit hoved.

More articles

04 March 2023

Teltudlejning