Byg nyt og renovér med microcement

14 May 2020 Heidi Kirkebække

editorial

Microcement er blevet et populært materiale i mange sammenhænge blandt andet på grund af sin slidstyrke, sine æstetiske kvaliteter og sine uendelige anvendelsesmuligheder. Det er fleksibelt og dekorativt. Men hvad er det egentlig for noget?

Materialet med de uendelige anvendelsesmuligheder
Kært barn har mange navne, og microcement kaldes også ‘microbeton’ eller ‘microtopping’. Materialet består af cementpulver, vand og farvestof og lægges på overflader i et forholdsvis tyndt lag.

Det kan bruges på gulve, vægge, bordplader og møbler i det hele taget, trapper og meget andet, og det bliver ofte anvendt i badeværelser og andre vådrum på grund af sin vandafvisende, solide overflade og lange holdbarhed. Det kan bruges på små og store overflader – som små dekorationer på for eksempel en række af fliser, eller på hele, store vægge.

Microcement har også den åbenlyse fordel, at det kan lægges oven på de fleste materialer. Hvis man for eksempel skal renovere badeværelse eller klinkegulv, behøver man ikke at få brækket hele gulvet op eller taget alle de gamle fliser ned for at få en ny og lækker overflade. Microcementen kan ofte lægges oven på det allerede eksisterende.

Møbler til udendørs brug, vind og vejr
Microcementens slidstyrke er også en stor fordel, når man bruger det til udendørsmøbler, som skal kunne klare det danske vejr og uvejr. Derfor er det også en populær anvendelsesmulighed.

En bænk til haven eller et havebord i microcement holder år efter år og har et råt og lækkert udtryk, som mange er glade for. Desuden er der uendelige muligheder for at få præcis det udseende, man ønsker sig, fordi farver, struktur og design på cementen kan varieres alt efter smag og behag. Derfor er en løsning med microcement også en unik løsning, uanset om der er tale om en køkkenbordplade, et gulv i et badeværelse eller et sæt havemøbler med microcement.

Hos Ryberg Beton og Design laver blandt meget andet gulve, vægge og lækre møbler med microcement i århus

More articles

04 March 2023

Teltudlejning