Brug af en energikonsulent

04 januar 2020 Lotte Hindsberg

editorial

En energikonsulent, er typisk en arkitekt eller ingeniør eller en med en anden byggefaglig uddannelse, der har taget en ekstra uddannelse som energikonsulent og det er hans opgave at gennemgå store og små bygninger og komme med forslag til energiforbedringer. Typisk er energikonsulenten uddannet til familiehuse op til 500 kvm eller til bygninger over 500 kvm. 

En energikonsulent arbejder om udgangspunkt for godkendte firmaer. Det er energistyrelsen, der certificerer og godkender firmaerne, der har ansat en eller flere energikonsulenter. F.eks. ved salg af en bolig eller bygning vil det være en energikonsulent der har gennemgået bygningen og som vil aflægge rapport om bygningens tilstand i forhold til energi. Det kunne f.eks. være http://prebenv.dk/

Rådgivning af en energikonsulent

Det er også muligt at få en energikonsulent til at hjælpe sig, hvis man står i en situation, hvor man ønsker at skifte sin energikilde. En energikonsulent vil i samarbejde med dig gennemgå dit hus og på bag af den komme med anbefalinger til, hvordan du bedst kan spare på energien og evt. hvilken form for energi du med fordel kan skifte til. Det kunne f.eks. være en anbefaling om, at du bør isolere dit hus og efterfølgende skifte til en varmepumpe. Det er vigtigt at din energikonsulent er uvildig og f.eks. ikke repræsentere et firma, der sælger varmepumper.

Det kan også være energikonsulenter, der sidder bag gratis rådgivnings telefoner, hvis man ringer ind med spørgsmål om ændringer eller valg af et energivenligt køleskab.

Tilskud til ændring af energiform

Det er frem til og med 2020 muligt at få tilskud til renovering eller ændring af varmekilde. En energikonsulent vil kunne råde og vejlede dig i forhold til, om det er muligt at søge og også hjælpe dig med ansøgningen, så der ikke er nogen risiko for at en forkert udfyldt ansøgning er skyld i et afslag. Det er visse energiselskaber der yder tilskud. 

Flere Nyheder

04 marts 2023

Teltudlejning