Bliv bedre til databehandling og databaser med SQL kursus

07 February 2019 Astrid Pedersen

editorial

Hvis du til daglig arbejder med databehandling – for eksempel i forbindelse med Business Intelligence eller research i en forretningsmæssig sammenhæng – har du brug for at kunne kommunikere med databaser på hensigtsmæssig vis. Derfor er det en god idé at lære SQL fra bunden, så du kan tilpasse dine forespørgsler til dit formål.

Hvad er SQL?

Structured Query Language eller SQL er et domæne specifikt programmerings sprog som anvendes til programmering og designet til styring af data i relationelle database systemer. SQL er særdeles velegnet til håndtering af struktureret data, hvor der er relationer mellem forskellige enheder / variabler af data. Selve hovedsproget SQL er standardiseret i flere omgange som SQL-92 og SQL-1999, men de fleste databasesystemer har deres egne udvidelser – for eksempel er T-SQL den dialekt af SQL, som anvendes i Microsofts database systemer, eksempelvis Oracle og Access.

SQL som sprog omfatter såvel definition af databaser som manipulation af data heri. Inde for programmeringssprog tilhører SQL den kategori, som kaldes deklarative programmeringssprog, hvilket betyder, at man ved hjælp af sprogets kommandoer udelukkende beskriver, hvad der skal ske – ikke hvordan det skal ske.

Bliv skarpere til data behandling med SQL kursus hos 4D

Ved hjælp af simple SQL kommandoer kan du udføre opgaver så som definition af databaser, datamanipulation, læsning af data, indsættelse af data, opdatering af data eller sletning af data i en database. Du lærer, med andre ord, at arbejde mere effektivt med dine data, des mere du sætter dig ind i SQL, de forskellige kommandoer, og sprogets anvendelse.

4D udbyder kurser i SQL på alle niveauer, og i såvel brede som mere specifikke kategorier. Hvis du arbejder med SQL til daglig, eller har brug for at lære SQL for at kunne udføre dit fremtidige job, kan du således udbygge dit kendskab til det alsidige programmeringssprog – og samtidig opnå en bedre forståelse for mulighederne i sproget – med et SQL kursus fra 4D.

More articles

04 March 2023

Teltudlejning