Bisættelse Randers til mindste detalje

09 October 2018 Anders Lundtang Hansen

editorial

Når man har mistet en, man elsker, så ønsker man, at vedkommende kommer ud på sin sidste rejse uden den mindste slinger i valsen for at give personen den sidste ære på denne jord.

Mange rejser på jorden kan klares med en smule vakkelvorn bevægelse og for den sags skyld lidt sjuskeri hist og her, men det hænger jo sammen med, at man selv bestemte tempo og gangart. 

Når man skal ud på den sidste rejse, som kunne være til en bisættelse i Randers, så er ens døde legeme overladt i hænderne på andre folk.

De folk skal gerne være i form af en professionel bedemand og assistenter, der har erfaringen og den bedste viden til at fortælle og forklare, hvordan forløbet med en bisættelse skal for foregå fra valget af kirken, selve bisættelsen og forløbet bagefter.

Men er du egentlig klar over, hvad forskellen er på en bisættelse og en begravelse? Nogle gange slynger man så meget om sig med disse to begreb, at man måske glemmer, at der er en reel forskel på dem.

Den store forskel er slutningen på ceremonien i kirken eller det sted, det sidste farvel finder sted. Forløbet er ens frem dertil, at de nærmeste pårørende bærer kisten ud af for eksempel kirken.

En begravelse vil fortsætte med, at kisten bliver sænket ned i jorden, og præsten ville foretage en jordpåkastelse.

Ved en bisættelsen bæres kisten ud til en rustvogn, hvor den vil transportere kisten til krematoriet, hvor kremeringen vil finde sted, og så kan man senere få asken udleveret i en urne, man så kan nedsætte i en grav.

Uanset, om man vælger bisættelse eller begravelse, handler det om at vælge den bedemand, der kan rådgive med alt fra valg af kirke, gravplads, gravsten og give en passende prisoversigt over de elementer, der passer til enten efterladtes eller afdødes pengepung via arv.

 

More articles

04 March 2023

Teltudlejning