Asset management: En simplere forklaring

26 April 2019 Anders Lundtang Hansen

editorial

Måske har du tidligere studset over, hvad udtrykket “asset management” betyder, eller du faldt over denne rubrik og fik vakt din nysgerrighed til at finde ud af, hvad det egentlig dækker over.

Hvis man forsøger at oversætte begrebet asset management direkte, så bliver det en kluntet oversættelse, hvorfor det er nemmere at forklare med en sætning: At have overblik over, at ens investeringer kan svare sig.

Begynder du først at søge information om dette emne på engelske eller på danske hjemmesider, der beskæftiger sig med denne slags til dagligt, så bliver man fluks kastet ind i en verden med fagudtryk, som man virkelig skal holde tungen lige i munden for at forstå.

Men det betyder ikke, at det er uden betydning, og faktisk har de fleste personer, der ejer og driver en virksomhed eller på anden måde laver en investering, brug for nogle erfarne typer, der kan holde øje med og rådgive en i, om man er på vej i den rigtige retning eller vådt uføre med ens investering.

Ingen investerings-mennesker – private som firmaer – har jo nogen interesse i, at de investerer i noget, der er rentabelt eller giver det ønskede profit.

Dog er der så mange aspekter af holde styr på, når man laver investeringer, at hvis man skulle bruge alle døgnets vågne timer på at monitorere disse elementer, så ville der ikke være tid til det, som du nok ønsker at bruge mest tid på: Optimere forretningen, forbedre produkterne eller din serviceydelse.

Eller hvis du bare som privat person vil investere, men ikke har de store erfaringer i gode og mindre lukrative investeringer, så er det fordelagtigt for en at overdrage denne opgave til nogle, der er bedre til det.

Selvfølgelig skal det jo være nogle, som man har tiltro til, da man lægger man forventninger, ressourcer og ikke mindst penge i, at det bliver gjort godt nok.

More articles

04 March 2023

Teltudlejning