Akupunktur: En utraditionel behandlingsform fra Kina

10 marts 2020 Camilla Skøtt
image

editorial

Akupunktur går under betegnelsen “alternativ behandling” i det danske sundhedsvæsen, om end det bliver mere og mere populært. I Kina er det en gammel behandlingsform, der har sine rødder flere tusinde år tilbage i tiden.

Det der er traditionelt i et land, kan let være utraditionelt i et andet, og med akupunktur er det lige præcis sådan. Behandlingsformen har ifølge dette indlæg sin oprindelse i Kina, og måden at fjerne smerter på kan spores flere tusinde år tilbage i tiden – og den bliver stadig brugt den dag i dag.

Kina er til gengæld ikke længere det eneste land, der drager nytte af de mange nåle. Behandlingen har spredt sig til nabolande såvel som til Europa, og i Danmark er både udøvere og patienter glade for teknikken, der ofte fjerner smerter, som traditionelle lægemidler har svært ved at få bugt med.

Fra kroniske smerter til kvalme

På mange måder er akupunktur en nænsom behandlingsform, fordi den ikke indeholder kemiske stoffer, der skal tilsættes din krop for at gøre den rask. Tværtimod bygger behandlingen på en række tynde, sterile engangsnåle, der indføres i kroppen på specifikke akupunkturpunkter. Punkterne har forbindelse til hele kroppen og dens funktioner gennem såkaldte energibaner, og derfor siges akupunktur også at være en afbalancerende behandling, der fokuserer på hele mennesket; ikke kun på symptomerne.

Akupunktur har vist sig at have positive effekter på mange forskellige gener. Helt fra kroniske smerter i ryggen eller nakken over kvalme og hovedpine til allergier af forskellig slags.

Vælg en professionel behandler

Selvom behandlingsformen stadig er lidt utraditionel i det danske land, findes der en lang række af eksperter, der tilbyder deres ekspertise. Du kan læse mere om akupunktur og de forskellige muligheder, behandlingen indebærer, ved at læse førnævnte artikel. Alternativt kan du kigge forbi denne side, hvor du finder flere informationer om akupunktur såvel som andre livsstilsartikler.

Tjek også disse sider:

https://sundhedsliv.dk/
https://livsstilsblog.dk/
https://sund-blog.dk/
https://liv-sundhed.dk/
https://sund-rask.dk/
https://TraenForlivet.dk/
https://SundhedTraening.dk/
https://SundeOs.dk/
https://SundesteLiv.dk/
https://SundesteBlog.dk/
https://SundesteStil.dk/
https://forslagtilsundhed.dk/

Flere Nyheder

04 marts 2023

Teltudlejning