Bliv ikke en forloren tømrer i Århus
Du har indset, at du gerne vil prøve lykken som tømrer i århus, hvor du opretter dit eget værksted, laver en større åbningskampagne og inviterer til fernisering på firmaet, hvor der er lidt godt til ganen og mulighed for at få nogle gode tilbud for kunderne.
Men det vigtigste for dig her er sådan set, at kunderne lærer dig at kende og ved, at du eksisterer.
Men selvom det bliver kaldt Smilets by, så ender du med at prøve lidt for hårdt på at blive en del af miljøet af i Aarhus, for selvom det er en studieby, og der er megen udskiftning af indbyggere i byen, og en del er udlændinge, så vil du gerne stadfæste, at du er kommet for at blive.
Dog så udøver du den indsats på samme måde, som en lidt irriterende sælger eller tjener, der er alt for nærgående: man mener det vel, men man træder for tæt på og kommer til at have den modsatte effekt.
Gå tæt på – men ikke for tæt
Det kan være alt fra, at du opfatter dine kunder som venner til, at du anlægger en lidt for dårlig aarhusiansk dialekt for at lade folk tro, at du elsker at være her, for du kan ikke narre dem til at tro, at du er indfødt, når de aldrig har hørt om dig før i byen.
Du melder dig ind i foreninger, du forsøger at stille op til lokalpolitik, og man kan endda se dig i nattelivet et par gange, hvor du glædeligt giver drinks til alle.
Tanken er atter god, men du ender med at forsøge for nærgående og forlorent, som gæve jyder godt kan gennemskue.
Husk på, vi danskere er ikke gode til at snakke med fremmede, og vi vil gerne have vores private frirum. Dette skal du respektere – også når du forsøger at etablere en virksomhed et nyt sted.