Der kan gå sport i det med ølbrygning

17 October 2021 Anders Lundtang Hansen

editorial

Når man taler om ølbrygning, så er det som regel enten de store bryggerier med kendte øl, om det er de store af slagsen, der har leveret øl til folk i flere hundrede år, eller de relativt nystartede mikrobryggerier, som der skyder op her og der.

Eller også er det de almindelige mennesker, som der køber udstyr til ølbrygning til hjemmet, om det er fordi, det er en fase, de skal igennem for at bevise for sig selv, at de også selv kan lave øl – eller de netop fejler så stort, at de indser stiltiende, at det ikke er noget, de gider lave igen.

Det kan være kommet på mode, så de lige køber noget nogenlunde udstyr, som de kan lave lidt øl med, som hverken bliver godt eller skidt; og når det er gået af mode igen, så smider de det udstyr ud, eller de glemmer det i et skur et sted.

Nogle ølbryggere gør det for sportens skyld

Atter mangler nogle personer måske en ny hobby, og så hører de, hvad vennerne og deres kollegaer laver i fritiden, så de også gerne vil gøre det.

Det kan blive et samlingspunkt for ens vennegruppe, at man forsøger at lave øl sammen, hvor man måske med tiden falder fra, eller der bliver færre og færre personer, der gider dukke op til de forskellige faser med at brygge øl.

Men så er der faktisk også dem, som der gør det, fordi de gerne vil deltage i nogle officielle og uofficielle konkurrencer med at brygge øl i forskellige afskygninger, som anerkendte ølbryggere ikke må deltage i.

Det bliver på den måde, at man kan opnå anerkendelse og vise, at man også har evner til den slags; og man bliver så bidt af det, at man ender med at deltage i mange forskellige konkurrencer.

More articles

04 March 2023

Teltudlejning