Kan – og bør – du lave digitale nyheder?

25 November 2019 Anders Lundtang Hansen

editorial

Måske er dine store interesse at skrive om aktiviteter i København, men du føler ikke, at dine opslag på de sociale medier rammer folk nok, og selvom du pitcher forslag til medierne, så bliver du enten ikke hørt, og hvis de endelig griber fat i en af dine historier, så drejer de den så meget, at du ikke kan genkende den længere.

Derfor tænker du da, at det ikke kan være så svært at skrive på nettet og lave digitale nyheder, for det kræver jo bare en computer og ikke for eksempel en trykkemaskine til at lave aviser, audio-udstyr til at lave radio eller visuelle remedier til at lave TV.

Og du har trods alt fået at vide, at du skriver godt, og du kan da også se, at du ikke laver alt for mange stavefejl, og kommateringen har du også styr på.

Navnet til dit medie kommer du også hurtigt på, og så er det vel bare med at skrive, for hvem kan efterhånden diktere, hvad det vil sige at skrive en nyhed eller ej, når der findes så mange af dem?

Hvorfor skal du så ikke have lov til det, for alle mennesker må jo godt kalde sig journalister?

Selvfølgelig skal du bare have lov til det, men tror du selv, at du kan blive hørt og have læsere, når alle andre mennesker næsten også leger redaktører og har deres eget medie på nettet, hvor den eneste udgift er at betale for hosting af en hjemmeside?

Måske ville en bedre kilde for dig være at blive blogger, for det kan der for det første være penge i, og så behøver du ikke kende til nyhedskriterier, genmæle, kilder og så videre, da det jo bare er din egen mening, der kommer ud.

Er du dygtig nok, så skal der nok være rigeligt med mennesker, der ser din blog!

More articles

04 March 2023

Teltudlejning