Vælg det rigtige glas til din øl
Der er i dag en stor interesse for speciel øl og brygning af sin egen øl. Det er en tilpas teknisk hobby til at den er sjov og udfordrende og man kan selv vælge hvor meget man har lyst til at gå op i den. Man kan for få midler brygge sin egen øl og man kan vælge at gå all in og købe det mest avanceret udstyr der findes på markedet. Alt efter lyst og behov. Men ølbrygning gør det ikke alene. Det er vigtigt at din øl nydes i den rigtige form for glas, der fremmer øllens aroma.
Valg af glas
Alt afhængig af din øl bør du vælge glas, der er til at starte med nogle generelle retningslinjer, når det drejer sig om dit ølglas du bør vide.
Dit glas skal være helt rent. Der må ikke være fedt eller sæberester på dit glas. Fedt og sæberester vil betyde, at din øl ikke vil skumme og den vil hurtig blive flad. Skummet er med til at mindske kulsyren og det er godt for din mave, der ikke er vild med for megen kulsyre.
Samtidig skal glaset være smallere foroven. Dermed får øllets aroma bedre lov til at komme til sin ret. De store glas der er bedre for oven, er bedst til øl hvor det blot er tørsten, der skal stilles og ikke til at opfange de mere specielle nuancer og ingredienser, der er brugt til at lave netop denne specialøl.
Husk også at øllens temperatur skal være korrekt. Den må ikke være lunken, men den må heller ikke være for kold. Hvis øllen er for kold dvs. under 8 grader, vil du ikke kunne smage de forskellige aromaer der er i øllen. Desværre serveres dansk øl ofte alt for kold til, at du får den optimale smagsoplevelse.