Ventilationsfiltre til fastsatte og løse ventilatorer

31 May 2021 Anders Lundtang Hansen

editorial

Der er nogle ventilatorer, som der ikke har brug for et filter, fordi de måske fungerer ved at have et blæsehoved, hvor de cirkulerer rundt og skaber en viften af vind, som der kommer omkring med luft.

Den skal jo som sådan ikke filtrere noget fra eller opfange noget, som der kommer udefra og ind af stort eller småt, om det er støv eller bakterrier – som nogle ventilationsenheder faktisk kan.

Nogle er jo lavet til at skabe ren luft, mens andre næsten er et klimaanlæg, som der kan regulere temperaturer, mens netop andre skal blæse med luft, så man bliver nedkølet indenfor.

Tager vi den nævnte enhed fra tidligere, så kan man som regel skille sådan en ad, hvis den går i stykker og rense den, hvis det skulle være nødvendigt.

Men der er de mere permanente løsninger med ventilation, hvor det er en større enhed, hvor man netop skal bruge et filter og huske at udskifte dette med nogenlunde jævne mellemrum, så den har et friskt filter.

Og sådan en kan man måske ikke bare lige skille ad, om man skal have filteret udskiftet eller ej.

Find filteret til lige din ventilationsenhed

Nogle gange er det muligt selv at udskifte sådan et filter i et ventilationsanlæg på egen hånd uden de store indgreb, mens man andre gange måske skal have en tekniker ud til at gøre det, fordi man har et større ventilationsanlæg sat op, hvor der kan være flere steder, hvor man har brug for at udskifte filtre.

Det er selvfølgelig vigtigt at bruge de egnede filtre til de respektive ventilatorer, da de formentlig skal udfylde forskellige opgaver.

Men det kan være svært at hitte rundt i, hvad det lige er for et filter, man skal bruge til ens anlæg.

Heldigvis kan man tilgå https://www.billigfilter.dk/ og finde rigtig mange af den slags filtre her.

More articles

04 March 2023

Teltudlejning