Hvornår har jeg brug for en elektriker?

06 May 2020 Astrid Pedersen

editorial

Der er meget strikse regler som nøjagtig angiver hvilke former for elektriker arbejde du selv må udføre i din bolig. Helt konkret drejer det sig om opgaver, som ikke involverer bygningens faste elektriske installationer. De faste elektriske installationer er defineret som de elementer, du ikke umiddelbart kan tage med dig ud af huset.

Det vil sige, at du gerne må skifte en pære, som er gået, eller en sikring, som er sprunget. Du må også gerne selv montere en ny skal på din stikkontakt, hvis du for eksempel ønsker en udgang til usb stik, så du kan lade din smartphone op uden brug af en omformer. Men skal du have trukket kabler til nye lamper eller stikkontakter, eller skal dit hfi relæ i sikrings skabet skiftes ud, skal til have fat på en autoriseret elektriker eller el installatør.

Hvorfor må jeg ikke selv lave el arbejde i mit hjem?

Disse regler eksisterer for at beskytte såvel dig selv som andre mennesker imod de forfærdelige ulykker, som kan forårsages af el arbejde udført af amatører. Hvis du gør det forkert, kan du afstedkomme kortslutning og overgang i de elektriske systemer.

Disse kan føre til såvel livsfarlige elektriske stød som til brand i de ledninger, som løber i husets vægge. En elektrisk brand kan sagtens gå hen og få fatale følger for såvel dig selv som for andre beboere i bygningen. Denne type brand spreder sig lynhurtigt – også mellem etager. Således kan du hurtigt risikere at få andre menneskers liv på samvittigheden.

Hvem kan hjælpe mig med mit el arbejde i Sønderjylland?

Leder du efter en dygtig og autoriseret elektriker i Sønderjylland, kan du trygt kontakte Rolskov El. Her får du den mest kompetente behandling og professionelt udført el arbejde i høj kvalitet. Du kan læse mere, og kontakte elektrikeren, på rolskov.dk

More articles

04 March 2023

Teltudlejning