Giv slidt trægulv nyt liv med maling

06 December 2018 Tina Høy

editorial

Det er langt fra altid, det er muligt at få dit gamle trægulv igen, hvis du vælger at male det. Dog er det alligevel ikke en sjælden behandling, da det kan give et gammelt og slidt trægulv nyt liv. GulvKanonens giver gode råd og viden, og du kan læse mere om dem på gulvkanonen.dk

Hvorfor vælge at male sit gulv?

Hvis du har et gammelt, slidt trægulv, så kan maling være en flot løsning – og tilmed også en praktisk løsning. Maling af trægulv benyttes typisk, hvis gulvet er meget hærget, er meget gammelt, eller hvis gulvet er for tyndt til at blive slebet. Ved at male dit trægulv undgår du at fjerne lag af et gulv, der ikke tåler yderligere gulvafslibning. Hvis trægulvet har mange sømhuller fra eks. tidligere fastsømmede tæpper eller linoleum, kan du, ved at spartle og male, udligne hullerne og derved få flotte gulve igen. 

Maling af trægulv – nyt liv til boligen

Ved at male dit gulv opnår du et markant andeledes udtryk end ved andre former for efterbehandling. Trænger boligen til nyt liv, kan det være en god idé at forsøge dig med maling. Mange vælger også at male deres trægulv for at gøre boligen lysere.

Kan alle trægulve males?

Langt de fleste trægulve kan uden større problemer males, hvis forberedelsen er lavet ordentligt. Hos GulvKanonen ved de lige præcis, hvor faldgruberne er. 

Vedligeholdelse og rengøring af malede trægulve

Har du et malet trægulv, så rengør du det på samme måde som et lakeret gulv med støvsuger eller kost. Er det ikke nok, kan du anvende en opvredet klud. Anvend ikke andre rengøringsmidler end sæbespåner opløst i vand. Husk at tørre gulvet grundigt af bagefter.

Ifølge GulvKanonen kan malede gulve holde længe, og du har også mulighed for at pletmale dem.

Man skal vente 8 timer, før man betræder gulvet med sokker, og 24 timer før man stiller møbler på plads. 

More articles

04 March 2023

Teltudlejning