Få det bedste ud af din te
Nyder du også af og til en skøn kop varm te i disse kolde tider? Herunder kan du få et par brugbare tips til, hvordan du kan gøre den endnu bedre.
Udforsk varianter
Det mest afgørende i forhold til at brygge den perfekte kop te er selvfølgelig, at du har valgt en te, som falder i din smag. Det er meget individuelt og du kan få stor glæde af at udforske forskellige smagsvarianter i stedet for at bruge den samme Earl Grey år efter år. Prøv eksempelvis en urtete efter en lang gåtur, eller en grøn te til din frokost.
Vandets temperatur er afgørende
Mange er ikke klar over det, men det er faktisk meget afgørende, at du brygger din te med vand af rette temperatur. Grøn te skal for eksempel laves med kogt, afkølet vand, der har en temperatur på omkring 80 grader. Bruger du kogende vand til din grønne te vil den blive bitter og mindre blid i smagen. Derudover vil mange af de sunde stoffer i den grønne te gå tabt ved så høje temperaturer. Skal du lave sort te er det derimod afgørende at du bruger nykogt vand med en temperatur på 100 grader, så du kan trække alle de gode smagsstoffer ud.
Trækketiden skal overholdes
En anden meget afgørende faktor er trækketiden, som kan variere meget alt efter hvilken te du står med. Urtete og rød te kan trække meget længe uden at blive dårligere af den grund, men sort te skal absolut ikke trække længere end anført. Mange tror fejlagtigt, at man kan lade teen trække længere og derved få en stærkere smag. Men desværre forholder det sig ikke sådan. Trækker sort te for længe er der risiko for at den bliver besk. Ønsker man en stærkere te, skal man derimod dosere mere end man plejer.