Varmepumper er miljøvenlige

22 august 2021 Lotte Hindsberg

editorial

Ønsker du en energikilde der er miljøvenlige og så vidt mulig også er CO2 neutral, er en varmepumpe en god løsning. En varmepumpe bruger langt mindre energi end en traditionel varmekilde, som en olie eller gasovn. Det skyldes, at en varmepumpe max bruger 1 kw for hver 3-5 kw den bruger, hvorimod en olieovn bruger 1:1.

Rent praktisk betyder det at en varmepumpe er tjent ind efter 5-6 år og med en levetid op til 20 år, er det en god investering, som hurtigt vil få jer til at spare mange penge på jeres varmeregning. Du kan blandt andet kigge efter en varmepumpe på Falster

Tre typer af varmepumper

Der findes grundlæggende tre forskellige typer af varmepumper. Den mest effektive og dyreste benytter sig af varmen i jorden. Den kaldes jordvarme. Det er den dyreste fordi det kræver at man graver jorden op og lægger rør ned som udnytter varmen i jorden. Det kræver at man har en stor have og er villig til at få den gravet op.

Har man ikke det, kan man vælge en luft til vand løsning. Princippet er den samme, men i stedet for at bruge jorden bruges luften. Metoden er mindre effektiv, men løsningen er også billigere.

Den sidste type af varmepumper er luft til luft. Det er den mindst effektive, men også den langt billigste. Det er en varmepumpe der bedst egner sig til sommerhuse eller til kolonihaver. Den kan nemt forlænge sæsonen med en måned på begge sider af sæsonen. Samtidig har den modsat de to andre også A/C.

Når du skal vælge er det en god ide at få en autoriseret installatør hjem. Han kan hjælpe jer med at finde den rigtige. Han kan også også hjælpe jer med at få udfyldt de nødvendige papier, som kommunen skal have. Det er rent proforma. 

Flere Nyheder

04 marts 2023

Teltudlejning