Værd at vide om kosttilskud

18 March 2020 Camilla Skøtt

editorial

Det er en jungle at finde rundt i de forskellige former for kosttilskud, og særligt hvis du også er lidt usikker på, hvad kosttilskud helt præcis er, og hvorfor (om) du overhovedet bør tage dem – vi dykker ned i emnet lige her.

Med hjælp fra Sportsbase.dk og en særlig artikel om lige præcis kosttilskud, kigger vi lidt nærmere på produktet og svarer på følgende spørgsmål; hvad er kosttilskud, hvordan virker det og hvilke produkter er der at vælge mellem?

Hvad er kosttilskud?

Grundlæggende er kosttilskud en række vitaminer og næringsgivende tilskud, du kan supplere din daglige kost med, hvis du er usikker på, om du får nok gennem din mad. Det er særligt udbredt blandt personer, der træner meget, hvor man ser et større forbrug af eksempelvis proteinpulver, fiskeolietabletter osv.

Hvordan virker kosttilskud?

Kosttilskud virker forskelligt afhængigt af, hvilken form for tilskud du tager. Hvor proteinpulver hjælper dig med at (gen)opbygge dine muskler efter hård træning, kan fiskeolietabletter medvirke til en pænere hud, et bedre syn og andre gode ting. 

De fleste kosttilskud kommer i pilleform, som du kender det fra den traditionelle vitaminpille – der i øvrigt også er et kosttilskud.

Mange forskellige slags kosttilskud

Kosttilskud er ikke kun for dem, der træner – det er for alle. Groft sagt. Hvis du er god til at variere din kost, og i øvrigt husker at komme udenfor og få lidt vitaminer fra solen, kan du sagtens dække dig selv ind på alle områder. Vil du derimod gerne styrke specifikke ting, fx dit hår eller negle, din muskelmasse eller dit syn, så kan du supplere med kosttilskud.

De mest populære tilskud i Danmark er proteinpulver, kreatin og fiskeolie, og alle tre dele er målrettet personer, der træner meget. Kreatin bruges inden træning til at give mere energi, proteinpulver efter træningen for at styrke musklerne og fiskeolien er god for blodtrykket og synet.

Tjek også disse sider:

https://sportsbase.dk/
https://sportsglæde.dk/
https://sport-tips.dk/
https://sports-bloggen.dk/
https://sports-nyt.dk/
https://SportOgIdræt.dk/
https://Idrætsbloggen.dk/
https://SportOgUdstyr.dk/
https://SportOgGrej.dk/
https://sportsopdateringer.dk/
https://boldbloggen.dk/
https://vielskersport.dk/

More articles

04 March 2023

Teltudlejning