Værd at vide når du køber bolig

11 januar 2021 Maya Hindsberg

editorial

Der er en række ting, du gerne vil være opmærksom på, når du skal til at købe ny bolig. Først og fremmest vil du gerne være sikker på, at du gør ting i den rigtige rækkefølge. Derfor er det en god plan at starte ud i banken, derefter se på huse, og så få en boligadvokat ind over. Læs evt. mere på https://eboligadvokat.dk/boligadvokat-koebenhavn/.

En boligadvokat er god til at hjælpe dig med at gennemgå diverse dokumenter, og ikke mindst sørger for, at du undgår de dyreste og største fælder. En af dem er forurening af grunden. Der er mere end 40.000 forurenede grunde, og det bliver hurtigt dyrt at rense jorden.

Tjek lokalplanen

En af de vigtigste ting, du bør få en bolig advokat til at kigge på, er lokalplanen. Du kan risikere, at lokalplanen er begrænset. Lokalplanen er defineret af kommunen, og det er ikke muligt at vige fra den. Så hvis du gerne vil have en tilbygning, solceller på taget eller lignende, så skal du være sikker på, at det er tilladt. Du kan også risikere, at der er planlagt et stort byggeri rundt om hjørnet, som øger trafik etc. Derfor er det en god ide, at du eller din boligadvokat, ser på sagen, så du ved, hvad du får.

Boligens konstruktion

Der er mange ting, man skal holde øje med, når man køber bolig, og derfor kan man godt komme til at overse nogle faktorer, såsom at en mur skal skiftes, eller hvis noget er ved at skride. Hvis ikke det er opdaget, før du skriver under, kan du hurtigt stå med store uforudsete udgifter. Derfor skal du gennemgå tilstandsrapporten nøje. Den kan dog være svær at forstå, og derfor er en boligadvokat god at have ved hånden. Det er også især her, at en ejerskifteforsikring kan være god, hvis der opstår noget, du og advokaten ikke havde set, og ikke var blevet oplyst om. 

Flere Nyheder

04 marts 2023

Teltudlejning