Uheld, der kan forekomme med et strygejern

05 November 2019 Anders Lundtang Hansen

editorial

Du læser nok overskriften og tænker med det samme, at du kan gætte dig til, hvilket uheld vi egentlig taler om, fordi de fleste af os frygter det samme, når vi stryger tøj.

Det uheld frygter vi, fordi vi er blevet tudet ørene fulde med at passe på dette specifikke, lige efter vi har lært hvordan, man skal stryge; og andre mennesker holder også øje med, om man skulle komme til at gøre det.

Man ser det i film, tegnefilm og lignende humørstriber, og det er heldigvis sjældent det sker med forsæt, men ofte fordi, man har travlt og først begynder på at stryge, når man skal til at ud af døren.

Der er selvfølgelig tale om det klassiske eksempel med, at man bliver afbrudt, løber et hurtigt ærinde, telefonen ringer, det ringer på døren, eller man skal ind i et rum ved siden af, og pludselig lugter der brændt, hvis ikke røgalarmen allerede har givet problemet væk: du har lagt strygejernet med den varme side nedad på tøjet på strygebrættet.

Den slags pletter er af gode grunde ikke til at fjerne igen, og tøjet er lige til at smide ud.

Men der kan faktisk også ske andre form for uheld, som man desværre glemmer lidt at holde fokus på, men som kan medføre personskade og værre, hvis man ikke holder øje, hvilket man ofte glemmer, da der er så stor fokus på denne ene kendte ulykke.

Hvis man stiller strygejernet på kanten af strygebrættet, hvor det er beregnet til at stå tit og ofte, skal man være opmærksom på, at det ikke tilter på grund af det ændrede tyngdepunkt.

Derfor skal man altid tjekke efter, om strygebrættet er placeret solidt nok med ligefordeling af vægten, så man ikke risikerer, at det vælter ned omkring en.

Det kan ramme ens fødder, kæledyrene bliver måske forskrækket og løber omkring, som kan gøre tingene værre.

More articles

04 March 2023

Teltudlejning