Træbriketter til brændeovne – find dem online

16 May 2020 Astrid Pedersen

editorial

Er du en af de heldige hvis hus eller lejlighed er forsynet med en lækker brændeovn? Så bruger du sikkert megen tid i selskab med denne – især i de kolde og mørke vinter måneder, hvor en brændeovn bare er ren hygge. Og har du brug for billig og effektiv optænding, kan du eventuelt prøve med træbriketter.

Hvad er træbriketter?

Træbriketter er små komprimerede brikker som er fremstillet af komprimeret savsmuld. De egner sig særdeles godt til brændeovne. For det første er de lette at dosere, og udgør således et perfekt supplement til eksempelvis kævler. Og for det andet har træbriketter en utroligt høj brændværdi.

Dette betyder, at temperaturen bliver meget høj under forbrændingen, hvilket giver en effektiv varme udvikling og sætter gang i de øvrige materialer. Du bør i denne forbindelse være opmærksom på, at det ikke er alle brændeovne som tåler anvendelse af træbriketter. Ovnen skal kunne tåle de meget høje temperaturer – ellers bliver den hurtigt ødelagt. Det vil fremgå af ovnens brugs anvisning om det er tilrådeligt at anvende træbriketter deri.

Der findes flere forskellige typer af træbriketter på markedet, i varierende kvalitet. En træbrikets kvalitet måles ud fra dens brændværdi og hvor meget den støver samt fastheden af savnsmuldet. De fineste træbriketter er som oftest også de dyreste og holder samtidig den højeste kvalitet.

Hos Brændselsgården finder du BARLINEK, som er i utroligt høj kvalitet, og fremstillet af meget fint savsmuld fra hårdttræ så som mahogni, eg og ask. Ønsker du økologiske træbriketter kan du med fordel vælge de lyse øko briketter, som er lavet af 100% rent økologisk træ. Og med de billige RUF briketter får du udmærket kvalitet for pengene.

Hvis du ønsker at bestille billige træbriketter til din brænde ovn, kan du gøre det via Brændselsgårdens hjemmeside https://www.braendselsgaarden.dk/traebriketter-oversigt. Klik ind og læs mere, og kontakt eventuelt Brændselsgården for yderligere information omkring træbriketter.

More articles

04 March 2023

Teltudlejning