Tjek altid lige din bogføring en ekstra gang – og så en gang mere

29 October 2019 Anders Lundtang Hansen

editorial

Vi opfordrer dig ikke til, at du skal spilde unødig tid med at lege bureaukrat med bogføringen og gennemtjekke selv de mindste kommaer ned til mindste detalje som en anden paragrafrytter.

Men det kan virkelig betale sig lige at læse det hele igennem igen, når man har lavet et regnskab og fået bogført nogle ting.

Lad os bruge et eksempel med, at du sidder og laver bogføring i Silkeborg, som kan være alt med, at nogle billag skal kontrolleres, nogle fakturaer skal indsættes korrekt, der skal betales skat, afregnes moms og så videre.

Det er et rigtigt stort og omfangsrigt arbejde, og er man et større firma, så har man selvfølgelig ansat en person eller flere til at klare den slags for en, så man ikke skal bruge al ens ledige tid til at ordne til – der er nok arbejde for en hel person mindst.

Så når en person så er sat til at lave al den slags bogføring, så skal man også forvente, at vedkommende er kvalificeret til den opgave og garanteret har siddet på skolebænken og lært alt omkring debitor, kreditor, store formler, Excel med videre.

Dog er vi alle jo kun mennesker, så det kan jo være sent på dagen, man har været vågen det meste af dagen på grund af ens børn, man har ikke fået frokost, og indeklimaet er ikke det bedste.

Så er det måske lige her, at det er vigtigt, at man måske lige går en mindre tur og får lidt frisk luft, og man så eventuelt måske lige får en anden til at kigge på, hvordan den seneste bogføring er blevet lavet.

Nogle gange kan man nemlig ikke se skoven for bare træer, og hvis det er muligt, så kan det godt svare sig, at man lige lægger regnskabet til side og kigger videre på det dagen efter, hvis det kan vente – så man er klar med friske øjne.

More articles

04 March 2023

Teltudlejning