Tips til udskiftning og reparation af autoglas i Danmark

23 March 2021 Anne-Mette Hansen

editorial

Er uheldet ude? Har du fået et dumt stenslag? Eller er der i løbet af stormvejret væltet et træ ned over din bil? Der er flere trælse situationer, der kan resultere i, at du skal have repareret eller udskiftet autoglas i din bil. I denne guide får du nogle gode tips omkring dette emne.

Læs meget mere om udskiftning og reparation af autoglas i Danmark. Find ud af hvad du skal gøre, når uheldet er ude. Og hvordan du finder den bedste pris på nyt autoglas. 

Nyt autoglas – sådan gør du

Er hele din forrude eller en af dine andre bilruder blevet smadret? Det er en ærgerlig situation at stå i, uanset om det har været ved et uheld, hærværk eller lignende. 

Det du skal gøre, når ruden er blevet smadret, er naturligvis at lade bilen stå derhjemme, hvis det er der, skaden er sket. Er det sket ude på vejen eller på en parkeringsplads, kan du typisk ikke køre bilen væk selv, da en smadret forrude ikke er sikker at køre.

Her kan det derfor være en god idé at ringe efter autohjælp og få kørt bilen hen til det autoværksted, der kan hjælpe med effektiv udskiftning af glasset.

Stenslag i forruden – det skal du huske

Har du været så uheldig, at du har fået et lille stenslag i ruden? Tag det bare helt roligt. Det er ikke det værste, der kan ske. Faktisk kan næsten alle stenslag repareres, hvis du bare kommer ind med bilen i tide. 

Du må bestemt ikke lade bilen stå i flere dage eller uger, slet ikke hvis der er frostvejr uden for. Jo længere bilen står med stenslaget, des større risiko er der for, at ruden revner yderligere. Og så skal du skal betale for at få skiftet hele ruden. Når først den er begyndt at revne, kan det ikke stoppes. 

More articles

04 March 2023

Teltudlejning