Smukke og charmerende trægulve med billig gulvafslibning i Frederikssund

02 December 2018 Astrid Pedersen

editorial

Når et trægulv netop er blevet slebet (eller er helt nylagt), bliver det som standard behandlet med en enten plejende eller forseglende behandling. De forseglende behandlinger tæller blandt andet forskellige former for lak samt maling. De ikke forseglende behandlinger, hvor gulvets naturlige strukturer får lov at skinne igennem, inkluderer voks (som ofte bruges på parket gulve, for eksempel de smukke og elegante sildebens parketter), olie, lud og sæbe. Disse typer for behandling kræver vedligeholdelse på jævnlig basis for at sikre, at gulvet forbliver pænt at se på (og betræde). Sæbe- og olie behandlede trægulve skal vaskes meget ofte – helst en gang om ugen – med særlige, plejende sæber for at holde glansen og den ensartede overflade ved lige.

Forsømmer man denne rutine, sker der hurtigt det, at den beskyttende hinde forsvinder, og træværket derved blottes. Træets overflade vil hurtigt blive tør, og således ekstra sårbar over for blandt andet spildte væsker. Du vil opleve, at hvor en spildt sjat rødvin førhen ville blive liggende på gulvets overflade, suger det slidte træværk vinen til sig hurtigere end du kan nå at tørre den op. Således vil der danne sig misfarvede og skæmmende pletter i dit før så smukke trægulv – og samtidig vil støv og skidt indfældes i træets fibre, hvilket giver det karakteristiske grålige slidspor, som heller ikke kan vaskes bort.

Hvad stiller jeg op med mit grimme og slidte trægulv?

Når dit trægulv er blevet så mærket af slitage, at det ikke længere kan blive pænt og rent ved almindelig gulvvask, er en gulvafslibning din eneste mulighed for at genskabe den smukke og lyse overflade. En professionel gulvsliber vil kunne hjælpe dig med såvel selve gulvafslibningen som den efterfølgende behandling, uanset om du ønsker en forseglende eller ikke forseglende behandling.

Besøg gulvkanonen.dk for mere information om professionel og billig gulvafslibning i Frederikssund

More articles

04 March 2023

Teltudlejning