Skal vi være BONG kammerater?

14 juni 2022 Lykke Holzmann Søby

editorial

Vi ved alle sammen godt, at det er strengt forbudt at ryge hash i Danmark, men når det er sagt, er der mange, der gør det alligevel, og hvis man alligevel har besluttet sig for at blive skæv, hvorfor så ikke gøre det på en smuk og sjov måde – nemlig med en bong.

Bongs er ikke kun praktiske, men de kan være fremragende samtalestartere. Glas er et alsidigt materiale, der kommer i mange forskellige, smukke farver. En bongs form giver kunstnere mulighed for at lave smukke bongs i en endeløs række af former. Med det i mente kan man også købe en bong – ikke til at ryge på – men til at se på.

 

Headshop

Brænd ikke tungen

En stor fejl ved at ryge hash er at det kan irritere halsen ved inhalering, fordi varm røg trænger direkte ind i lungerne, giver det en ubehagelig brændende følelse, der kan afskrække nybegyndere (eller folk, der ikke er vant til at ryge).

Med en bong køler røgen ned i bongvandet, før du indånder den, hvilket giver dig en mere jævn inhalering. Selvfølgelig vil du stadig hoste af og til, men generelt er rygning fra en bong meget sundere end rygning.

Bedre filtrering

At tænde noget i brand producerer kræftfremkaldende stoffer. Desværre kan en bong ikke helt fjerne alle kræftfremkaldende stoffer og andre toksiner. Brug af en bong kan dog markant reducere antallet af skadelige stoffer, der ender i dine lunger, da de filtreres gennem vandet.

Derudover filtrerer vand grimme biprodukter fra forbrænding, såsom tjære. Som enhver erfaren ryger kan bevidne, er det et af de mere ubehagelige aspekter ved rygning af hash at sluge en tjæreagtig luns aske. Med bongs bliver disse aske- og tjærepartikler i vandet i stedet for at komme ind i munden. Hvis du vil have en endnu renere oplevelse, kan du tilføje en askefanger til din bong.

Reducerer bakterier og mug

Bongvandet fanger bakterier og skimmelsvamp og reducerer hermed antallet af mikrober, du indånder. Hashrygere har en tendens til at sende bongen rundt, hvilket selvfølgelig kan smitte mellem dem der er til stede, men til gengæld undgår man de mange klamme ting der er i en joint.

For at få mest muligt ud af din bong, bør du skifte vandet mellem rygesessionerne. En ugentlig rengøring med sprit er en god idé. Hvis du deler din bong, med andre kan det være en god ide at tørre mundstykket af med en spritserviet mellem hver ryger for at forhindre, at I smitter hinanden med forkølelse eller andet.

Flere Nyheder

04 marts 2023

Teltudlejning