Sådan får du et bedre indeklima

01 November 2019 Cecilie Mortensen

editorial

Der er ikke noget, som et godt indeklima – det gælder både derhjemme og på arbejdspladsen. Et godt og sundt indeklima er nemlig vigtigt både for dit helbred og for selve boligen. Hvis du sidder på kontor kan du måske relatere til, hvordan en tung og fugtig luft kan gøre et rum nærmest ubehageligt at være i, hvis man skal opholde sig i rummet i mange timer. Måske kan du endda opleve at få hovedpine over det. Det samme gælder i ens eget hjem, hvis luften er tung efter madlavning, tændte stearinlys eller man ikke får luftet efter ens nattesøvn. Eller sågar hvis man tørrer tøj indenfor, og luften derfor bliver fugtig. Der er derfor god grund til at værne om, at indeklimaet er så godt som muligt indefor. 

Hvordan kan du skabe et bedre indeklima? 

En af de første skridt til et bedre indeklima er, at man sørger for at lufte regelmæssigt ud og gøre rent regelmæssigt. Derudover er der heldigvis også udviklet forskellige anlæg, der helt naturlig hjælper med at forsyne et rum med frisk luft. 

Med varmegenvinding, som også kaldes genveks, kan man investere i et ventilationssystem, der hjælper med et bedre indeklima. Denne type ventilationssystem fører gammel luft ud af rummet og ventilerer rummet med frisk luft, da den kan genvinde den eksisterende varme luft i rummet. 

Fordele ved varmegenvinding

Nogle af de fordele der er ved varmegenvinding er naturligvis et bedre indeklima. Derudover kan du også spare penge på din varmeregning. Du er samtidig med til at holde luftfugtigheden i din bolig eller på din arbejdsplads lav. Som en andel fordel er varmegenvinding også med til at mindske lugte, da rummet hele tiden tilføres nyt og frisk luft. 

En investering i et ventilationssystem er derfor også en god investering i en billigere varmeregning og et indeklima, der gøre det mere behageligt at være inde. Du kan læse meget mere her: https://dit-indeklima.dk/

More articles

04 March 2023

Teltudlejning