Sådan en bedemand kan også have rigeligt med humor

02 September 2019 Anders Lundtang Hansen

editorial

Forestiller du dig, at en bedemand er sådan en type, der lever med en latent depression, fordi vedkommende skal håndtere sorg på daglig basis og jo stort set kun møderne kunderne, når de har det værst og aller højst bedst, når de er tilfredse og afklarede med, hvad der er sket?

Man tænker jo lidt, at sådan en bedemand må være bygget af et stærkt stof, hvis man for eksempel har overværet en begravelse i Odense, hvor bedemanden var tilstede, og hvem ender da også med at blive bedemand?

Hvis man nævner dette som et ønske for studievejlederen, så bliver man nok opfattet lidt som en mærkelig person, der skal pejles i en anden retning.

I den forbindelse har man helt fejlopfattet bedemænd, for de sætter en stor ære i at hjælpe folk, når de har det svært, så selvom en stor del af deres arbejde handler om alt det praktiske med at sørge for kiste, urne og så videre, så handler det i lige så høj grad om kundekontakt.

I sorgens stund blotter mange mennesker sig, og så kan det være rart at snakke med en udefrastående, som har erfaring med den slags, så mange mennesker betror sig til en bedemand.

I den slags situationer er det da klart, at en bedemand nok ikke skal fyre en upassende vittighed af, men bare fordi, man tager sit arbejde alvorligt, så er det jo ikke ensbetydende med, at man tager sit arbejde med hjem.

En bedemand kan sagtens være munter som alle os andre, og det er vedkommende da også, som elsker at invitere venner og familie til grill-hygge, tage i badeland, på ferie og så videre.

Det er langt fra den kistegrå skikkelse af en ligbleg person i sorte ligklæder, der leder efter potentielle kunder, og dette eksempel er da også en karikatur på en bedemand, men er også lidt sjov at læse.

Man mistænker jo lidt, at bedemændene selv har opfundet den figur!

More articles

04 March 2023

Teltudlejning