Rensning og vedligeholdelse af ens elskede havemøbler

09 oktober 2019 Anders Lundtang Hansen

editorial

Hvornår er det lige, at man skal hive havemøblerne ind, og hvornår er det, man skal trække dem frem?

Det er jo nok mere omvendt, hvordan man husker det, for pointen med at huske det med havemøblerne, når de skal i brug, er, at man husker, hvornår uret skal en time frem, og hvornår det skal en time tilbage – det er samme procedure, man gør med havemøblerne.

Også selvom vi måske er ved at udfase sommer- og vintertid, så er det en remse, man gør klogt i at huske, så man kan huske det.

Dog er det jo ikke sikkert, at man gør det lige på de skæringsdatoer, og ingen personer siger jo heller, at man behøver gøre det på den måde.

For man vil nok indvende, specielt når vi nu befinder os i Danmark, at det er ret koldt at sidde ude langt ind i oktober, og marts er måske lige lidt for tidligt at tage havemøblerne frem.

Men når de skal tages frem og tilbage, så er det med at give dem et grundigt eftersyn med rensning, så de kan holde sig længe, også selvom moden stifter med havemøbler, så man noterer sig, hvordan man vedligeholder havemøblerne.

Løbende skal man jo holde øje med, at vind og vejr ikke sætter sig i havemøblerne, de må ikke rådne op og få insekter i sig, hvis de er lavet af træ; og er de lavet af stål eller andet metal, så skal man gerne forsøge at undgå, at de ruster – hvis de ikke allerede er lavet af noget anti-rust-materiale.

Fugleklatter skal også fjernes, mens de står ude, men hvis man tror, havemøblerne bare kan passe sig selv, når man stiller dem væk, så bør man stadig kontrollere dem løbende, når de er pakket væk for sæsonen.

På den måde tjekker man op på dem og holder dem ved lige, selv når man ikke bruger dem – så de kan holde sig længe.

Flere Nyheder

04 marts 2023

Teltudlejning