Rejs til Bodrum til sommer

07 June 2022 Marie Pedersen

editorial

Kunne du tænke dig at opleve den Ægæiske Kyst i Tyrkiet? Kysten strækker sig over knap 3000 km., og er bl.a. hjemsted for mange gamle byer, nåleskove og fortidsminder. Læs mere om rejser til Bodrum her.

Historiske Bodrum og smuttur til Kos

Bodrum er bl.a. kendt for at være hjemby for et af Oldtidens syv underværker, nemlig mausoleet i Halikarnassos. Bodrum ligger desuden ca. 4 km. fra den græske ø Kos, og mange turister vælger at tage en endagstur til Kos.

Den gamle bydel i Bodrum er blandt de hyggeligste steder i området. Her finder du hvidvaskede huse og en rolig atmosfære, der står i skarp kontrast til den livlige marina i byen. Gaderne er bilfri, og om aftenen bliver der travlt i gadernes restauranter og butikker.

rejser Bodrum

Strande nær Bodrum

Bodrum er en havneby, men de bedste strande finder man uden for byen. Det er nemt at tage en dolmus – en lille bus – til den af de nærliggende strande. Besøg f.eks. stranden Bitez, hvor du udover hvid sandstrand og klart vand finder hyggelige frugtplantager. Du kan også vælge at besøge Yahsi Beach, som har alt hvad du kan drømme om af restauranter og barer. 

Bodrum – marked og udflugt på halvøen

Endnu en ting man bør opleve i Bodrum, er Bodrum Marked. Det afholdes om fredagen, og ligger ved siden af busstationen. På markedet kan du købe frisk frugt, oste, olivenolie og krydderier. Om tirsdagen er der tekstilmarked samme sted.

Tag på eventyr på halvøen, og oplev kuperede landskab med udsigt over kysten. Besøg en citrusplantage, og få lækker morgenmad på Café Limon i den hyggelige by Gumusluk.

Er du til pulserende natteliv, bør du slå et smut forbi den legendariske gade Bar Street, hvor der om sommeren er proppet med festglade turister fra hele Europa. Bodrum byder på et stort udvalg af barer og diskoteker.

More articles

04 March 2023

Teltudlejning