Professionel ejendomsadministration til din forening

26 November 2020 Astrid Pedersen

editorial

Er du ansvarlig for en ejendom som huser en andels-, ejer- eller lejeboligforening? Så har du med sikkerhed brug for ejendomsadministration.

Hvad er ejendomsadministration?

Ejendomsadministration er den fælles betegnelse for alle de opgaver som varetages af en ejendomsadministrator eller af et ejendomsadministrations selskab. Det drejer sig fortrinsvis om administrative opgaver som hidrører fra ejendommens løbende drift.

En ejendomsadministrator forestår opgaver så som opkrævninger af eksempelvis for hver enkelt husstand i ejendommen. Samtidig vil en ejendomsadministrator typisk være den person som holder styr på regnskaber og budgetter samt den daglige kommunikation med bestyrelsen i ejer, andels eller lejebolig foreningen.

Kort sagt er det en ejendomsadministrator som tager ansvaret for foreningens økonomiske sundhed. Ejendomsadministration kan også indeholde elementer af juridisk rådgivning, og derfor er det en god idé at vælge en ejendomsadministrator med ekspertise inden for bolig og ejendoms ret.

Typiske opgaver for en ejendomsadministrator

En ejendomsadministrator vil typisk påtage sig praktiske opgaver så som opkrævning af husleje, andelsbidrag eller fællesudgifter samt betaling af regninger for foreningen.

Til ejendomsadministratorens opgaver vil også høre diverse former for bogføring, her under udarbejdelse af årsregnskaber og klargøring af disse i forbindelse med den årlige revision samt optimering af lån og forsikringer. En ejendomsadministrator vil også forestå likviditetsstyring, udarbejdelse af – og kontrol med – vand og varme regnskab samt administration af forsikringsskader.

Din ejendomsadministrator vil som regel deltage i bestyrelsesmøder og ved foreningens generalforsamlinger. Og endelig vil en dygtig ejendomsadministrator kunne yde kvalificeret strategisk rådgivning angående økonomiske og finansielle dispositioner i forenings og ejendoms regi, for eksempel i forbindelse med henlæggelser eller nyanskaffelser.

Ejendomsadministration på Frederiksberg ved dygtig ejendomsadministrator

På Frederiksberg finder du Bricks And Blocks som har mere end ti års erfaring inden for ejendomsadministration. Du kan læse meget mere om Bricks And Blocks og kontakte indehaver Monika Øgaard-Nielsen via virksomhedens hjemmeside på bricksandblocks.dk

More articles

04 March 2023

Teltudlejning