Professionel alkoholbehandling – når livet skal tilbage på sporet igen

08 October 2018 Astrid Pedersen

editorial

Når man er tæt på et misbrug eller en misbrugsramt – for eksempel en ludoman, en alkoholiker, eller en stof- eller medicin afhængig – ved man, hvor store skader, en afhængighed kan udrette. Og ofte er der ingen, der opdager misbruget, før det nærmest er for sent. Misbrugsramte mennesker er eksperter i at skjule deres afhængighed, og lyver ofte overfor deres nære og kære – og faktisk også for sig selv – om misbrugets omfang og alvor. Jo længere et misbrug pågår, des stærkere vil afhængigheden blive, uanset om afhængigheden gælder spil og gambling, hårde stoffer og medicin, eller alkohol.

Et alkoholmisbrug kan koste dyrt

Alkoholisme er måske den mest kendte og udbredt form for afhængighed blandt voksne mennesker, da alkohol er nemt at få fat på, og dertil yderst vanedannende. Et alkoholmisbrug opstår dog ikke ud af ingen ting. Som det gælder for alle andre former for afhængighed, er der mennesker, som er særligt disponeret for at udvikle en sådan. Og selv om det ikke betyder, at særligt disponerede mennesker nogen sinde vil udvikle et decideret misbrug, er sandsynligheden desværre ret høj – især fordi denne type mennesker har en tendens til at være særligt sårbare og modtagelige over for påvirkninger. Et misbrug er, uanset substansen, ødelæggende for den menneskelige sjæl og psyke. Og derfor er det ikke usædvanligt, at alkoholikere mister alt, førend de erkender, at der er et problem.

Effektiv alkohol hjælpuden antabus

Som pårørende kan det være rigtig svært at trænge igennem til en misbrugsramt – vedkommende er, som nævnt, ekspert i fornægtelsens kunst, og vil stille sig voldsomt på bagbenene. Derfor er det vigtigt at have en klar plan for, hvorledes misbruget skal kommes til livs, som kan iværksættes fra det øjeblik, erkendelsen indtræffer. Hos Behandlingscenter Stien kan den misbrugsramte modtage alkohol hjælp i trygge og professionelle rammer. Læs mere om behandling efter Minnesota modellen på behandlingscenter-stien.dk

More articles

04 March 2023

Teltudlejning