Minigraver til mange graveopgaver

10 January 2019 Anders Lundtang Hansen

editorial

Bare fordi vi nævner betegnelsen “minigraver” i overskriften her, er der skam ikke tale om et stykke legetøj af en gravemaskine til små børn. Der er skam tale om en reel gravemaskine med grave-redskaber, førerhus og hjul til brug i virkeligheden.

Og selvom ordet “mini” måske skaber associationer til miniature-versioner af de vante gravemaskiner, så findes disse gravemaskiner stadig i mange forskellige størrelser, hvilket gør dem praktiske til mange kompakte opgaver, hvor der skal graves, løftes og slæbes på steder, hvor der måske ikke er så meget plads at gøre godt med.

Her er det smart at kunne anvende mindre gravemaskiner, der mobilt og nemt kan komme omkring kringlede hjørner, hvorfor man for eksempel kan få brug for en minigraver i grenaa på blandt andet mindre arbejdspladser.

Det kunne være i en grusgrav på områder, der er svære at komme til, ved vejrarbejde, hvor trafikken skal forløbe glidende, uden at stort maskinel er i vejen; ved bygge- og anlægspladser, hvor man ikke kan bruge de store gravemaskiner hver gang.

Det kan også være, man har brug for en minigraver ved nedrivningsarbejde, hvor man skal bevæge sig forsigtigt frem, eller måske endda i forbindelse med en arkæologisk udgravning, hvor man bestemt skal bevæge sig gelinde frem og undgå at ødelægge værdifulde, historiske genstande.

Nu slog vi lige ned på det geografiske område, der er Grenaa, men disse opstillede scenarier kan også sagtens udspille sig andre steder i landet, hvor man kan få brug for en minigraver til disse opgaver – eller andre relevante opgaver.

Minigraverne kan fås i forskellige udgaver, hvor de kan kommer i størrelser, der kan variere i forskellige antal tons. De fås ofte med langt gravestik, dozerblad, førerhus med varmeapparat og meget mere.

Det er værd at undersøge sortimentet med minigravere, så man kan finde den eller de rette maskin(er) til de opgaver, man står med i det firma, man besidder.

More articles

04 March 2023

Teltudlejning