Mere plads til det hele?

09 april 2020 Pia Nielsen

editorial

Slut med at stable ting og mase møblerne sammen i små rum – få lavet en tilbygning, der giver dig den ekstra plads, som du har brug for. Du behøver ikke løfte en finger – bestil en dygtig tømrer, https://slukefter-toemrer.dk/tilbygninger/, til at lave det hele og nyd det professionelle resultat. 

Hvad skal du bruge en tilbygning til?

En tilbygning kan udvide alle eksisterende ydreliggende rum i en bolig eller tilføje nye. Du kan for eksempel udvide det lille køkken til et stort spisekøkken. Du kan få plads til den store sofa i stuen, eller du kan forlænge ungernes værelser. Alle udvidelser af eksisterende rum kræver som regel, at den ydre stil på huset bevares – med andre ord skal tilbygningen laves i de materialer, som resten af huset allerede består af. 

Vælger du at bygge flere rum til den eksisterende bolig, kan du tilføje en ekstra del på boligen, som ikke nødvendigvis er i de samme materialer som resten af boligen. Forudsat det bliver godkendt, naturligvis. En ekstra tilbygning til huset kan være i glas, i træ eller anden facadebeklædning. 

Hvordan skal din tilbygning se ud?

Det kan være en udfordring af lave en tilbygning, der udvider eksisterende rum, fordi håndværkerne både indvendigt og udenpå boligen skal finde nøjagtig de samme materialer og lave en pæn overgang. Omvendt kan det være nemmere at få en tilbygning godkendt, der ikke ændrer på boligens arkitektur. 

Tilbygninger i andre materialer med nye rum stiller nogle krav til både æstetik og praktik. Skal tilbygningen anvendes til beboelse – det vil sige, at man skal kunne overnatte i rummet, må det ikke forringe boligens eksisterende energiklasse. Hvis der er tale om ikke-beboelige rum som udestuer, har du friere hænder til at lege med materialer som glas eller polycarbonat. Lad professionelle guide dig – og kontakt evt. en arkitekt for at sikre en sammenhængende æstetik. 

Flere Nyheder

04 marts 2023

Teltudlejning