Hvornår skal man vælge sand, og hvornår skal man vælge grus?

18 august 2021 Anders Lundtang Hansen

editorial

Nogle gange kan det være åbenlyst, hvornår man skal bruge grus, og hvornår det bedst kan svare sig at benytte sand.

Men andre gange opdager man, at man faktisk kan få nogle af de samme fordele ved begge elementer, hvilket kan være sådan noget med, at man har at gøre med planter, som man gerne vil have, at det skal vokse op mellem det ene og det andet materiale.

Tag sådan noget som en strand, hvor langt de fleste vil sige, at man helst vil have sand, men det er nok også fordi, at man forbinder en strand med sand.

Men man kan jo få sådan noget fint grus, som der ikke gør ondt at gå på med bare tæer, og så slipper man også for sand mellem ens våde tæer på stranden.

Så derfor kan man nogle gange blive i tvivl om, hvornår man skal benytte sig af det ene fremfor det andet.

Brug sand nogle gange og andre gange grus

Dog kan man så se på sådan noget som en indkørsel til en ejendom, hvor det vil se for sløset ud, hvis man bare har benyttet sig af en belægning af sand her.

Det vil for hurtigt sprede sig væk fra det område, det er spredt udover, og hvis man lægger for meget, så kommer man til at synke ned i det.

Her kan det klart bedst betale sig at bruge en belægning med grus, om det er noget grus af tykkere eller tyndere størrelse.

Begge dele kan man bruge som forskønnelse i ens have, og her vil det skabe forskellige æstetiske oplevelser, om man bruger sand eller grus.

Men hvis man så har sådan noget som en sandkasse, så ligger det jo i navnet, hvad man skal bruge her. Alt andet ville bare være forkert at bruge.

Men ellers er det lidt op til en selv at eksperimentere med det og se, hvad der passer bedst til en.

Flere Nyheder

04 marts 2023

Teltudlejning