Hvornår er din græskant blevet for lang?

13 December 2019 Anders Lundtang Hansen

editorial

Sådan en græskant kan være virkelig besværlig at trimme ned, fordi den kan gemme sig ved gavle, blomsterbede med videre, og om man så har en håndskubber af en græsslåmaskine, eller man har sådan en havetraktor, man sidder på, så ender men ofte med en græskant, der ikke bliver helt lige.

Nogle græsstrå gemmer sig ind under kanten på det, de støder op til, og måske kan hjulene eller maskineriet fra motoren blæse græsset væk, hvor det egentlig skulle være blevet slået.

Sådan forstået er det nemmere at slå græsset over én kam, når det ligger ud i det åbne, hvor det er lettere at komme omkring, men de kanter får måske ikke trimmet sig grundigt nok, mens man udøver resten af græsslåningen.

Så det sker ofte for mange, at når man er færdig med de sædvanlige runder med at slå græs, så kan man se bagud, at græskanterne ikke er slået grundige nok og stikker længere op end af resten af græsset.

Men man er udkørt og orker ikke mere, men de græsstrå bliver alligevel en torn i øjet på en at kigge på, fordi man nu lige har udført det arbejde, man havde sat sig for, men så er det alligevel ikke godt nok.

Så ved man, at man ude i have-skuret har andre materialer til at ordne sådan nogle græskanter med, men man er jo allerede så træt på daværende tidspunkt.

Derfor afhænger det både af, hvad man kan holde ud at se på med længden på græsset, om man gider at se på det under den længde, som det har lige nu, eller om man kan leve med det.

Kan man ikke det, skal man måske tage sig en omgang dagen efter med det rette udstyr til at snitte græskanten ned, så det bliver gjort nogenlunde samtidig med resten af græsset.

På et tidspunkt ender man måske med at forsømme det så meget, at selv folk i nabolaget tænker sit.

More articles

04 March 2023

Teltudlejning