Hvornår er det tid til at skifte forrude på bilen?

22 januar 2019 Anders Lundtang Hansen

editorial

Det er med at holde godt øje med, hvornår det er tid til skift af forrude på din bilen, for hvis du ikke gør det, før det er for sent, så kan du risikere en bøde.

Men faktisk er det mest farlige i denne sammenhæng, at en ødelagt forrude eller en frontrude, der på anden måde hindrer chaufførens udsyn på vejen, kan være medvirkende til, at man kører galt og/eller påfører skade på andre billister og trafikanter. 

Langt de fleste ulykker i trafikken sker netop på baggrund af chaufførens kørsel, og et hindret udsyn på vejens forløb kan netop være en medvirkende årsag til, at man kører galt.

Du ville heller ikke have lyst til med vilje at køre halvt i blinde på vejen, vel?

Det kan dog være svært at regne ud, hvornår man (atter) kan forsøge sig med at reparere forruden på ens bil, eller man må bide i det sure æble og indse, at udgifterne til en reparation ikke kan opvejes af fordelen ved at indsætte en helt ny forrude på bilen.

Og måske er det faktisk ikke længere muligt at reparere frontruden, og så er der netop ikke andet at gøre end at udskifte forruden.

Hvis man har erhvervet sig en helt ny bil med ditto ny forrude, så kan denne formentlig godt vente en del år med at blive udskfitet, hvis der ikke sker noget akut og alvorligt med ruden.

Men hvis man så har købt sig en brugt bil, så er ruden måske også – i mangel af bedre ord – mørnet, hvorfor man måske ikke kan se nogle direkte skader, men de kan ligge latente eller bare vente på det første stenslag til at gå i stykker.

Netop stenslag og ridser i ruden hyppige årsager til skader på forruden, og disse kan sagtens repareres, men på et tidspunkt er der ikke andre løsningsmuligheder end at udskifte forruden.

 

Flere Nyheder

04 marts 2023

Teltudlejning