Hvorfor vælge en privatskole?

19 september 2021 Emilie Jacobsen

editorial

Hvis dit barn snart skal starte i skole, er du måske begyndt at overveje, om den lokale folkeskole vil være god nok til ham eller hende. Det kan være, at du har hørt rygter om, at det faglige niveau ikke er så højt, eller at der er nogle elever, der ikke trives så godt. I det tilfælde er du måske interesseret i at få dit barn placeret på en anden skole.

Men vil en privatskole så være det rigtige? Det kan du blive lidt klogere på her. Vi har skrevet artiklen i samarbejde med Johannesskolen, der er en privatskole på Frederiksberg. Det er en meget populær privatskole, ikke bare for folk på Frederiksberg, men også fra Valby, Hvidovre, Rødovre og Vanløse. Det skyldes dels deres meget høje faglige niveau og gode trivsel for eleverne. 

Højere fagligt niveau

På en privatskole har de typisk et højere fagligt niveau end i folkeskolen. På Johannessskolen går de for eksempel meget op i at klæde deres elever ordentlig på til verden udenfor. Hvis du overvejer en privatskole til dit barn, skal du derfor også overveje, hvordan han eller hun vil klare det faglige niveau. 

Andre muligheder for at sikre trivsel

Er du bange for, om dit barn kommer til at trives i en folkeskole, kan det også være en grund til at overveje en privatskole. Der kan de tage nogle andre værktøjer i brug i forhold til at sikre elevernes trivsel. På Johannesskolen er det for eksempel en mindst lige så vigtig del som det faglige. 

Ventelisten 

Hvis du har overvejet at få dit barn ind på en privatskole, har du sikkert fundet ud af, at der er lange ventelister på de københavnske privatskoler. Det gælder selvfølgelig også for Johannesskolen. Der skal du helst skrive dit barn op som nyfødt. Pladserne bliver nemlig fordelt efter alder på opskrivningstidspunktet. Det er dog også muligt at få plads, selvom dit barn ikke blev skrevet op så tidligt. 

Flere Nyheder

04 marts 2023

Teltudlejning