Hvordan er underlaget ved en brøndboring?

20 May 2019 Anders Lundtang Hansen

editorial

Der er så mange ting, man kan finde under en brøndboring, hvor man af gode grunde har hyret dem her til at gøre arbejdet for en, da de er virkelig dygtige til at bore brønde: http://www.a-hoejfeldt.dk/

De ved dog ligesom så mange andre instanser, at det ikke altid er til at vide, hvad man kan støde på under en brøndboring, også selvom man har gjort sig sine forholdsregler og undersøgt stedet forud.

Derfor er det virkelig vigtigt, at man gør alt, hvad man kan for at vide, hvad der gemmer sig i undergrunden, inden man går i gang med arbejdet. 

Hele arbejdet kan blive indstillet på ubestemt tid, hvis man støder på noget, man ikke havde set komme, hvortil maskineriet og det arbejdende folk bare står stille. Den slags er penge i vasken for investorerne eller dem, der har finansieret projektet. Tid er som bekendt penge.

Man kan lave en prøveboring for at se, hvad der gemmer sig nede i underlaget, for man kan jo ikke være sikker på, at det er jord og mudder hele vejen. Det kan ændre sig til ler eller andet, der kræver andet udstyr at bore i.

Og hvad nu hvis man støder på granit eller andet, der kan være svært at bore i? Måske kan man godt bore videre, men vil det egne sig til at lave brønden der, eller skal man flytte den til et andet sted?
Hvad kan svare sig mest økonomisk nu og her og i det lange løb, når brønden skal udnyttes?

Selvom man måske har undersøgt undergrunden med radar og fået beviser for, hvad der eventuelt kan finde i jorden under overfladen, så er det ofte konturer og omridser, som man ikke kender den reelle substans af.

Derfor er det, for at gentage os selv, såre vigtigt, at man undersøger på alle mulige instanser, metoder og muligheder, hvad der er i undengrunden, så man er sikker på, om det kan svare sig at anlægge en brønd dette udvalgte sted.

More articles

04 March 2023

Teltudlejning