Hvem laver bedst malerarbejde?

30 april 2019 Anders Lundtang Hansen

editorial

Til spørgsmålet her i rubrikken peger du måske enten på dig selv, en god ven, et familiemedlem eller en kollega, som du kender rigtig godt i forbindelse med maling.

Her indvender vi dog, at vi ikke taler om den kunstneriske udførelse med at male billeder enten abstrakt eller til gengivelse af motiv.

Måske peger du så stadig på en person i din omgangskreds, som du ved, er god til at male både indendørs og udendørs.

Eller, det synes du i hvert fald, for hvem er egentlig eksperten til at kunne udtale sig om, hvorvidt det er godt malerarbejde?

Det er vel reelt udlærte malere.

Du påstår måske, at enhver kan se, om maling dækker en given overflade, men djævelen befinder sig ofte i detaljerne, som man siger på engelsk, og den slags skal man have megen erfaring i forskelligt malerarbejde for at kunne se.

Her kan det afsløre sig, om man har malet i den korrekte vinkel, med den bedste afstand og ikke mindst med rette valg af maling og pensel kontra overflade som træ, fliser eller noget helt andet.

Den slags skal man have større erfaring i og besidde viden i for at kunne foretage et reelt godt malerarbejde. 

Selv hvis du mener, at den slags ikke betyder så meget, og det egentlig handler om at være detaljerytter på den område, så lad os komme med en sammenligning:

Du kan godt lægge tal sammen og trække dem fra hinanden, men det gør dig jo ikke til en bogfører. Du er måske god til at argumentere, men det gør dig ikke til advokat. Hvis du har udskiftet en enkelt vandlås i dit liv, så er du stadigvæk ikke VVS’er.

Risikoen ved dårligt malerarbejde er, at du ender med et resultat, som ikke kan godkendes, eller som falmer alt for hurtigt, fordi du ikke gjorde det godt nok til at starte med – så du alligevel skal hive professionelle malere ind.

Flere Nyheder

04 marts 2023

Teltudlejning