Hvad gør hvis din rude flækker?

27 August 2021 Steffen Hansen

editorial

Mange bilejere har prøvet – man ligger bag en lastbil på motorvejen og pludselig bliver freden afbrudt at et højt knald! Ruden er blevet ramt af en sten fra lastbilen, og nu har stenslaget flækket din rude. Hvad gør man så? 

Hvor stor er skaden?

Alt efter hvor stor skaden er, er der flere ting du kan gøre. Hvis hele ruden er sprunget, er det bedst at holde ind til siden, da det er alt for farligt at køre videre. Hvis ruden kun er flækket, men det er midt i førerens synsfelt, er det også en god idé at holde ind til siden – bare for at være sikker. Hvis der bare er kommet et hak i ruden, så kan man sagtens køre videre og vente med at ruden repareret eller skiftet. Er ruden flækket, så bør man få ruden skiftet hurtigst muligt.

Ring til din forsikring

Mange bilforsikringer i dag, inkluderer dækning af rudeskift i forbindelse med stenslag. Du bør derfor ringe til din forsikring inden du kører bilen på værksted, også selvom du ikke er forsikret direkte mod stenslag. Det kan stadig godt være at din forsikring vil dække. Når du har afklaret din situation med forsikringen, kan du køre bilen på værksted, eller til en autoglasreparatør. Hvis du har brug for rudeskift i Thisted, Slagelse eller andre steder, så er der flere autoglasreparatører at vælge imellem. 

Indhent tilbud fra flere reparatører’

Det kan være en god idé at indhente flere tilbud. På den måde kan du gå efter den bedste pris. Du kan også bruge den bedste pris, til at forhandle prisen ned, ved den reparatør du helst vil indlevere din bil hos. Hvis din forsikring dækker, og prisen ikke er afgørende, kan du bare vælge den autoglasreparatør, der har de bedste anmeldelser på Trustpilot. Så er du sikker på at din bil er i gode hænder.

More articles

04 March 2023

Teltudlejning