Gør brug af et inkassofirma

25 January 2020 Lotte Hindsberg
image

editorial

Driver du en virksomhed vil du på et eller andet tidspunkt opleve at en kunde ikke betaler. Det kan være fordi kunden ikke kan, ikke er tilfreds med det stykke arbejde eller produkt du har leveret eller bare ikke vil betale. Her kan du så enten vælge selv at forsøge at få pengene evt. lave en aftale med kunden eller du kan overdrage sagen til et inkassofirma, som så på dine vegne vil forsøge at indkassere pengene eller lave en aftale med kunden. Mislykkes det kan i vælge at sende sagen i retten, som så kan dømme kunden til at betale og der kan gøres udlæg i evt. ejendele.

Hvad koster et inkassofirma?

De fleste inkassofirmaer opererer ud fra det princip, der hedder no cure no pay. Det vil sige at med mindre det lykkes dem at få penge eller som minimum en aftale i stand med skyldneren, skal der ikke betales. Det betyder, at det er i inkassofirmaets interesse, at der bliver fundet en løsning. Omkostningerne ved en inkassosag vil blive lagt oven i den regning kunden har og det er kunden der skal betale omkostningerne. Det kan altså ende med at blive dyrt, ikke at kontakte firmaet og få en aftale i stand, inden sagen overgår til inkasso. 

Hvad må et inkassofirma?

Et inkassofirma handler på dine vegne og skal i sin korrespondance med din kunde, gøre det meget tydeligt, at de handler på dine vegne og hvilke faktura det drejer sig om og hvad beløbet er. De må efter at have varslet dig, opsøge dig på din adresse, evt. virksomhedsadresse, men de må ikke opsøge dig på din arbejdsplads eller andre steder. De må heller ikke true dig til at betale. De skal, hvis de opsøger dig identificere sig og vise et kort der er udstedt af rigspolitiet.

 

More articles

04 March 2023

Teltudlejning