Gode råd til dig, der skal flytte

30 August 2021 Steffen Hansen

editorial

Hvis du skal flytte fra din lejlighed, lejet hus eller noget tredje, så er der nogle ting, du skal huske at forholde dig til. Her skal du læse din kontrakt godt igennem. Når du står som lejer i et lejemål, er der nogle forventninger til, at du efterlader lejlighed i den stand, du fik den i. I dette indlæg vil vi komme ind på de mest væsentlige punkter, som vi mener, er vigtige for dig og din situation. 

 

 

Maling

I de fleste lejekontrakter skal du som udgangspunkt male, før du flytter fra lejemålet. Måske har ejerforeningen et malerfirma, som de bruger, hvis du bor i lejlighed. Ellers skal du selv ud og finde et malerfirma. Her vil vi anbefale, at du kontakter forskellige malerfirmaer, fremfor at gå med den første og bedste. Udlejeren kan måske henvise dig til en, som er meget dyr. Derfor kan du med fordel spørge dig til råds blandt venner, om de har benyttet sig af et malerfirma, hvor prisen var fornuftig. Så kan du vise din udlejer, at arbejdet kan gøres lige så godt for mindre penge.

 

Gulv

Gulv kan godt blive slidt med tiden. Og derfor kan du risikere at skulle få gulvene slebet, før du fraflytter dit lejemål. For at undgå at blive snydt af dine udlejer, så kan du kontakte en gulvlægger i Gentofte eller en tættere på dig, for at høre til gulvets tilstand. Måske det kan ende med et helt nyt gulv, hvor det højst sandsynligt bliver på udlejerens egen regning. 

 

Reparationer

Skader hist og her kan som udgangspunkt ikke helt undgås. Dette skal du naturligvis få fikset, før du flytter. Ellers kan udlejeren trække dig i depositum. Henvend dig til din udlejer og spørg hvilke reparationer, der skal fikses. Hvis udlejeren selv skal betale, så skal du huske at få en kvittering. Måske udlejeren kan finde på bonne dig for arbejdet eller trække dig i depositum. Derfor skal du have en kvittering. 

More articles

04 March 2023

Teltudlejning