Giv dit slidte trægulv en ny chance med en grundig gulvafslibning i Helsingør

16 november 2018 Astrid Pedersen

editorial

Har du først én gang prøvet at betræde et nylagt eller nyslebet trægulv, som er efterbehandlet med eksempelvis sæbe, ved du, at det er en super lækker fornemmelse. Sæbe behandlingen gør et trægulv ekstra flot på mange forskellige måder. For det første er sæbe behandling en ikke forseglende behandling, som tillader det levende og organiske at ånde frit, samtidig med at træets unikke karakteristika i form af årer og knaster skinner igennem, hvilket føjer personlighed og charme til det lækre trægulv.

For det andet har sæbe behandlingen en lysnende effekt på træværkets overflade – gulvet får et hvidligt skær, som kan lyse et helt rum op. Og for det tredje er et sæbebehandlet gulvs overflade helt silkemat og ensartet, hvilket gør det til en fornøjelse at betræde. Det er ikke så underligt at sæbe behandling hører til de mest populære og hyppigst anvendte efterbehandlings typer til nyslebne trægulve.

Pas godt på det sæbebehandlede trægulv, ellers bliver det hurtigt grimt

Bagsiden af medaljen ses, når man forsømmer den obligatoriske vask med plejende sæbe, som helst skal udføres mindst en gang om ugen. Sæben sørger for at danne en beskyttende hinde i træværkets overflade, og bliver denne ikke vedligeholdt, vil gulvet blive sårbart over for omverdenens påvirkninger. Støv og snavs vil blive trådt ned i gulvet i stedet for at lægge sig oven på overfladen – og derved blive nærmest umuligt at vaske væk.

Gulvet vil komme til at fremstå permanent snavset, uanset hvor meget du end vasker det. Den tørre overflade vil få en øget tendens til at danne splinter, og der vil lettere end før opstå ridser og skrammer i det før så smukke og jævne trægulv. Denne eneste måde, hvorpå du kan få dit fine, lyse trægulve igen, er ved en grundig gulvafslibning.

Tjek Gulvkanonen.dk for tilbud på billig gulvafslibning i Helsingør

Flere Nyheder

04 marts 2023

Teltudlejning